Polityka prywatności

Polityka Prywatności Sklepu internetowego meskawyspa.pl

 Informacje ogólne:

  1. Niniejsza Polityka prywatności Sklepu internetowego meskawyspa.pl jest skierowana do Użytkowników Sklepu internetowego i określa rodzaj, zakres i sposoby korzystania z danych osobowych, a także sposób ich zabezpieczenia. Ponad to określa ona prawa i obowiązki Użytkownika, w związku z czym brak akceptacji przez Użytkownika niniejszej Polityki prywatności jest równoznaczny z brakiem możliwości korzystania z usług Sklepu internetowego.
  2. Wyrazom pisanym wielką literą, a niezdefiniowanym poniżej w inny sposób, nadano znaczenie jak w Regulaminie Sklepu internetowego. Regulamin jest dostępny pod adresem : https://meskawyspa.pl/pl/i/Regulamin-sklepu/4
  3. Administratorem danych osobowych Użytkowników zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.) (zwana dalej: Ustawą o ochronie danych osobowych), a także w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE ( „RODO”) jest Usługodawca, tj. Wojciech Wasilak prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Męska Wyspa Wojciech Wasilak, adres: Milejów 11, 21-020 Milejów; NIP: 7123156298; REGON: 061525502; adres e-mail: sklep@meskawyspa.pl; telefon: 604 694 692;

 

 Zbierane dane osobowe - cel i zakres oraz odbiorcy danych osobowych

  1. Administrator danych osobowych zbiera i przetwarza dane osobowe Użytkowników Sklepu internetowego w celu:
  • Obsługi procesu Rejestracji, logowania do konta Użytkownika.
  • Zawarcia Umowy Sprzedaży oraz jej realizacji (zakres przetwarzania danych zależy od poszczególnych decyzji Użytkownika w trakcie procesu składania Zamówienia, takich jak wybór sposobu wysyłki oraz metody płatności)
  • Telefonicznego lub mailowego kontaktu z osobą wypełniającą formularz kontaktowy, który znajduje się w zakładce "kontakt", o adresie: https://meskawyspa.pl/contact
  • Przyjmowania i rozpatrywania zastrzeżeń oraz zapytań Użytkowników
  • Marketingu bezpośredniego produktów sprzedawanych przez Administratora w Sklepie internetowym.
  • Zatwierdzenia opinii dodawanych przez Użytkowników na stronach produktów w Sklepie internetowym.

 

  1. Odbiorcy danych osobowych:
  • Sklep internetowy meskawyspa.pl funkcjonuje na oprogramowaniu o nazwie Shoper, które zostało stworzone przez DREAMCOMMERCE S.A. zwaną dalej procesorem danych osobowych. Administrator przekazuje Procesorowi dane w celu realizacji umowy pomiędzy obydwoma podmiotami, dzięki której możliwe jest prowadzenie Sklepu internetowego przy użyciu oprogramowania oferowanego przez Procesora (hosting, serwis, aktualizacje oprogramowania).
  • Męska Wyspa Urszula Wasilak - w celu realizacji Umowy Sprzedaży
  • Wybrani przez Użytkownika przewoźnicy - Poczta Polska S.A. realizująca usługę Pocztex Kurier 48 lub InPost S.A. realizujący usługę Paczkomaty InPost.
  • Jeżeli Użytkownik zdecyduje się opłacić zamówienie przy pomocy płatności elektronicznych, wtedy odbiorcą danych będzie podmiot świadczący usługę danej płatności elektronicznej - PayU S.A lub PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.

 

  1. Następujące dane Użytkowników Sklepu internetowego mogą zostać zebrane oraz przetworzone przez Administratora: imię i nazwisko, numer identyfikacji podatkowej NIP (w szczególności w przypadku przedsiębiorców), nazwa firmy, adres e-mail, telefon kontaktowy, adres dostawy (ulica, numer lokalu/domu, kod pocztowy, miejscowość, kraj), adres zamieszkania.
  2. Powyższe dane są zbierane w celu zawarcia z Użytkownikiem Umowy Sprzedaży oraz w celu jej realizacji. Podanie danych oznaczonych jako wymagane jest dobrowolne, ale konieczne do zawarcia i realizacji Umowy sprzedaży.

 

Pliki Cookies i dane zbierane automatycznie:

Administrator informuje, iż podczas korzystania ze Sklepu internetowego dane dotyczące Użytkownika zbierane są również w sposób automatyczny, poprzez pliki Cookies oraz przez system Google Analytics.

Do danych zbieranych automatycznie zalicza się: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, czas połączenia Użytkownika ze Sklepem internetowym oraz inne dane eksploatacyjne dotyczące aktywności Użytkownika w Sklepie internetowym.

Pliki Cookies są to zasadniczo niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane i przechowywane na urządzeniach, poprzez które Użytkownik korzysta ze Sklepu internetowego. Istnieją dwa rodzaje plików Cookies - sesyjne, które ulegają skasowaniu po zamknięciu okna przeglądarki internetowej oraz Cookies trwałe, które zapisywane są na określony czas na urządzeniach. Pliki Cookies umożliwiają:

  • Utrzymanie sesji Użytkownika po zalogowaniu
  • Zapamiętywanie produktów dodanych do koszyka, wypełnionych pól formularzy, danych logowania do Sklepu internetowego
  • Lepsze dostosowanie Sklepu internetowego do potrzeb Użytkowników, a także tworzenie raportów i analiz dotyczących korzystania ze Sklepu internetowego, funkcjonowania Sklepu internetowego w tym statystyk oglądalności;

Bez plików Cookies niemożliwe jest zapamiętanie np. że użytkownik się zalogował, albo że dodał produkty do Koszyka. Jeżeli wyłączysz obsługę plików Cookies, niektóre funkcje sklepu (logowanie, zakupy) mogą stać się niedostępne.

Zasadniczo dostosowanie ustawień związanych z plikami Cookies leży po stronie Użytkownika Sklepu Internetowego:

  • Użytkownik, który nie wyrazi zgody na wykorzystywanie tych plików powinien dokonać stosowanych zmian w używanej przez siebie przeglądarce internetowej. Zmiany te mogą mieć negatywny wpływ na korzystanie z niektórych funkcji Sklepu internetowego.
  • Użytkownik, który chciałby usunąć dotychczasowe pliki Cookies również powinien wybrać odpowiednie ustawienia w używanej przez siebie przeglądarce lub usunąć te pliki ręcznie.

Google Analytics to system analityki internetowej, który pozwala na uzyskanie raportów i statystyk odnośnie ruchu w Sklepie internetowym. Dane te mają charakter anonimowy, czyli na ich podstawie nie ma możliwości identyfikacji poszczególnych Użytkowników Sklepu internetowego. Użytkownik, który nie wyraża zgody na działanie tego systemu powinien dokonać stosownych zmian w ustawieniach plików Cookies (w używanej przez siebie przeglądarce internetowej).

 

Podstawa przetwarzania danych

Podstawą prawną, na podstawie której Administrator przetwarza dane osobowe, a która ma zastosowanie w przypadku Sklepu internetowego meskawyspa.pl jest konieczność zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży, a także podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem tej umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO).

Jeżeli chodzi o marketing bezpośredni to podstawą przetwarzania danych osobowych przez Administratora jest zgoda Użytkownika na takie przetwarzanie lub prawnie uzasadniony interes polegający właśnie na marketingu bezpośrednim produktów oferowanych przez Administratora w Sklepie internetowym (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Przetwarzając dane osobowe Administrator stosuje środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

Dane Użytkownika przetwarzane są tylko przez okres, w którym Administrator będzie mieć do tego podstawę prawną.

 

Prawa Użytkownika odnośnie danych osobowych zbieranych i przetwarzanych przez Administratora

  • Użytkownik ma prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania/poprawienia
  • Użytkownik ma prawo żądać usunięcia danych osobowych oraz ograniczenia ich przetwarzania
  • Każda zgoda udzielona przez Użytkownika odnośnie przetwarzania danych osobowych może zostać przez niego w dowolnym momencie anulowana.
  • Użytkownik ma również prawo do wniesienia pisemnego sprzeciwu wobec przetwarzania danych, jeżeli Administrator zamierza przetwarzać lub przetwarza dane Użytkownika w celu marketingu bezpośredniego, a także jeżeli Użytkownik znajduje się w szczególnej sytuacji.

 

W celu realizacji powyższych praw, Administrator prosi o kontakt pod adresem sklep@meskawyspa.pl.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl